Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Demers Green Card ambasada Bucuresti

Last post 08-18-2006, 04:26 PM by buburuza. 323 replies.
Page 2 of 7 (324 items)   < Previous 1 2 3 4 5 Next > ... Last »
Sort Posts: Previous Next
  •  03-27-2005, 02:00 PM 5992 in reply to 5991

re: Demers Green Card ambasada Bucuresti

Nu trebuie copie legalizata. O simpla copie alb negru este suficienta.

Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  03-27-2005, 03:44 PM 5996 in reply to 5991

Copia dupa pasaport eu am trimis-o alb-negru si nu trebuie legalizata. Si nici celalalte copii. Eu nu am legalizat nimic. Certificatul de nastere era din asta nou, emis in 3 limbi si a fost de ajuns o copie simpla. Banuiesc ca este la fel si cu certificatul de casatorie.

Iar poza din cate am inteles, poate fi si alb-negru, dar nu mai stiu sigur. Mai bine sa o ai color. Si vezi sa-ti faci una frumoasa, pt ca poza asta va aparea pe viza. Eu m-am speriat cand am vazut. Daca stiam imi faceam alta, ca aia e urata rau...Wink [;)]

•  03-28-2005, 10:43 AM 6017 in reply to 5991

• afro is not online. Last active: 02-13-2008, 06:56 PM afro
    • Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

salutare la toata lumea !

Fuzzy, ma bucur k procesul tau a avansat ! iti doresc mult succes in continuare !

eu sunt trist k nu am primit nimic, nici un plic galben, rosu sau verde ! nu mai stiu ce sa mai cred ! azi sunt exact 2 luni ( 60 zile ) de cand am primit aprobarea si eu nu am primit nici un plic acasa ! si mai e inca ceva...dupa aprobarea avocatul nostru a trimis actele noastre la New jersey ( dar nu stiu ce dracu' se intampla in New Jersey ) , prin martie sotia mea a primit o notificare acasa prin care ii spuneau k actele noastre vor fi mutate de la New Jersey in California pt grabirea procesului ! Care grabire a procesului, daca am primit odata aprobarea de ce aprobare mai am nevoie eu ??? Sunt super derutat si super stresat cu chesti asta...sotia mea nici nu stia ca eu ar trebuii sa primesc niste acte acasa ( plicul galben ), ori avocatul e prost ori toti americanii sunt prea comozi si stiu doar sa astepte si nu sa se mai intereseze din cand in cand !

nu mai stiu ce sa  mai cred ! va rog ajutati-ma !Sad [:(]

•  03-28-2005, 10:53 AM 6019 in reply to 5991

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

Fuzzy, ma bucur k procesul tau a avansat ! iti doresc mult succes in continuare !

eu sunt trist k nu am primit nimic, nici un plic galben, rosu sau verde ! nu mai stiu ce sa mai cred ! azi sunt exact 2 luni ( 60 zile ) de cand am primit aprobarea si eu nu am primit nici un plic acasa ! si mai e inca ceva...dupa aprobarea avocatul nostru a trimis actele noastre la New jersey ( dar nu stiu ce dracu' se intampla in New Jersey ) , prin martie sotia mea a primit o notificare acasa prin care ii spuneau k actele noastre vor fi mutate de la New Jersey in California pt grabirea procesului ! Care grabire a procesului, daca am primit odata aprobarea de ce aprobare mai am nevoie eu ??? Sunt super derutat si super stresat cu chesti asta...sotia mea nici nu stia ca eu ar trebuii sa primesc niste acte acasa ( plicul galben ), ori avocatul e prost ori toti americanii sunt prea comozi si stiu doar sa astepte si nu sa se mai intereseze din cand in cand !

nu mai stiu ce sa  mai cred ! va rog ajutati-ma !Sad [:(]

•  03-28-2005, 11:00 AM 6020 in reply to 6019

Eu una nu mai inteleg nimic din K3 asta...Era mult mai usor cu K1...

Afro imi pare rau ca nu mai stii nimic de dosar. Poate ar fi bine sa-i sugerezi sotiei sa sune la centru si sa intrebe ce se intampla. Sau poate ca actele au ajuns pe la NVC intre timp...

Daca stie cineva de-aici ce se intampla...chiar ar fi interesant de stiut.

•  03-28-2005, 11:15 AM 6021 in reply to 6020

Osiria, am vazut ca tot la topicul asta, ai scris despre toata tevatura aia cu NVC-ul. Sincer mi se pare o aberatie. La K1 nu se intampla asa ceva. Cel putin noi n-am avut parte de asta. De ce pt K3 se procedeaza asa??? (e o intrebare mai mult retorica, pt ca tainele lor sunt mari si de nepatrunsWink [;)])

Dar mi se pare incredibil, cat de mult se poate astepta pt solutionarea uni astfel de caz. Se vede ca americanii pun pret pe familie nevoie mare. Probabil ca despartirea este un factor favorizant intr-o casnicie....dar ma rog, sunt multe taine aici.

•  03-28-2005, 11:20 AM 6022 in reply to 6021

S-a discutat chiar aici ce urmeaza dupa NVC.

Afro, am senzatia ca tu nu ai primit aprobarea la I130, ci ai primit doar un "receipt notice" care probabil a fost interpretat ca si cum ai fi primit o aprobare. Ar trebui sa ai o data al acestui "receipt" si sa vezi la ce data proceseaza California acum si sa iti faci o idee cat mai dureaza pana cand ti se aproba si tie.

Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale.
    Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  03-28-2005, 11:26 AM 6023 in reply to 6021

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

buna bluebird !

dak tu nu intelegi nimic eu ce sa mai inteleg !!! dak stiam de existenta K1 crede-ma k nu mai stateam la discutii !

ce pret pun ei pe familie ??? nici unu' !

sunt tare amarat si nu mai inteleg nimic ! banuiesc ca voi cunoasteti destui americani si modul lor de a face lucrurile...cam lasa de dorit la faza asta !

•  03-28-2005, 11:31 AM 6024 in reply to 6023

Serviciul de emigrari este cel mai arhaic serviciu din State. Parerea mea personala este ca o fac in mod intentionat pt ca altfel nu se pot justifica in America lui 2005 astfel de situatii (care in nenumarate cazuri sunt batai de joc in adevaratul sens al cuvantului, vezi acel du-te vino de la NVC dupa aprobarea lui I130).
  •  03-28-2005, 12:27 PM 6025 in reply to 6019

Afro,
    Imi pare rau sa aud!. Acum sa incercam sa punem ordine in lucruri, atat cat pot...
    • Mai intai, plicul care vine acasa pentru agent, nu e un plic galben, ci un plic alb, de format normal.
    • Apoi, desi mi s-a parut ciudat la inceput, sa tot stea pe capul lor, sotul meu are f. bunul obicei sa-i sune si sa ceara clarificari.(pe cei de la INS, cu recepit number in mana). Cred ca si sotia ta ar trebui sa sune si sa vada care e situatia.
    vezi ce zice si zi-ne si noua
    • si dosarul nostru a fost mutat in California pentru grabirea procesului, si am primit acasa notificare, dar asta a fost inainte de aprobabrea lui I-130, iar la o luna dupa aceea, intr-adevar, a fost aprobat.
    Cat despre avocatul vostru, sincer nu stiu la cel platiti (!?) , dar poate sotia ta ar trebui sa trateze situatia cu o mana forte.
    Concluzie,
    Oricum procedezi, trebuie sa afli care este situatia dosarului tau, in ce stadiu se afla.
    Asteptam noutati!

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  03-28-2005, 12:40 PM 6027 in reply to 6025

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

buna !

NU SE POATE ASA CEVA !    nu cred k am primit recepit number...doar sotia mea nu-i chioara sa incurce recepit number cu approval , chiar daca era ea destul de emotionata de primirea vestii ! plus ca a sunat-o si avocata si i-a dat si ea confirmarea ! NU STIU CE SA FAC !

eu nu stiu de nici un recepit number, sotia mea nu mi-a zis niciodata de asa ceva , poate ca nici ea nu stie saraca ! Nu stiu ce face avocata aia pt noi, eu nici macar nu o cunosc ! daca eram eu in locul sotiei cu siguranta nu angajam un avocat pt ca in cazul asta avocatul nu poate face nimic sa grabeasca procesul, asa ca  $2500 s-au dus pe apa sambatei ! si asta pt ca ea nu  a fost in stare sa completeze niste acte ! imi pare rau sa spun asta, si sa ma plang pe forum dar nu am cu cine vb , macar voua sa va spun !

•  03-28-2005, 12:54 PM 6028 in reply to 6027

Afro,
    Cu totii iti intelegm frustrarea, dar nu este vina sotiei tale. Cel mult a avocatei.
    Cand ati trimis prima data formularul I-130, cam la o luna (asa a fost la mine) ei au trimis inapoi un formular Notice of Action (nu mai retin numarul) in care se spunea ca au primit I-130 si v-au dat un numar de caz (case number se numeste, nu recepit numaber). Daca voi ati lucrat cu avocat, este posibil ca acest Notice of Action sa fi ajuns la avocat. La fel si case numaber.
    Cu mult calm, si foarte mult tact, vorbeste cu sotia ta si roag-o frumos, sa sune avocata si sa-i ceara, fara drept de apel, case number. Inarmat cu el, mergi la link-ul care ti l-am dat mai sus si afli care este statutul dosarului tau.
    Spre exemplu, la dosarul meu spune asa:

Receipt Number: YYYXXXXXX

Application Type: I130, IMMIGRANT PETITION FOR RELATIVE, FIANCE(E), OR ORPHAN

Current Status: 

This case has been approved. On December 7, 2004, an approval notice was mailed. If 14 days have passed and you have not received this notice, you may wish to verify or update your address. To update your address, please call the National Customer Service Center at (800) 375-5283.

Ai acolo si optiune pentru "automatic case status updates" si primesti prin email instiintare de fiecare data cand se intampla ceva. Desi eu nu am mai primit nimic de cand a fost aprobab I130, si nici mesajul de mai sus nu s-a mai schimbat.

•  03-28-2005, 01:17 PM 6030 in reply to 6028

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

multumesc la toata lumea care a avut amabilitatea sa-mi raspunda ! o sa incerc sa aflu ce se intampla ???

va anunt imediat ce am vesti !

numai bine !

•  03-28-2005, 03:07 PM 6039 in reply to 6030

Da Afro, neaparat sa faci rost de numarul ala si sa intri pe internet la link-ul indicat de Fuzzy. Acolo sunt trecute absolut toate cazurile care ajung la INS, nu numai pt K3, ci si pentru alte probleme. Si eu am urmarit online cazul meu.

•  03-30-2005, 09:29 AM 6108 in reply to 6039

Am citit si eu topicul asta ..din curiozitate sa vad la K3 cum e..bla bla..si m-a socat o fraza a lui pickle....cum adica cei care sint casatoriti cu cetateni americani(nascuti aici) nu au nici o problema sa primeasca viza si green cardul!

Ceilalti au vreo problema ..pickle? Mai fiti si voi atenti la exprimari!!!

Numai bine,

Cris

Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(VOLTAIRE)
  •  03-30-2005, 01:33 PM 6122 in reply to 6108

CRISSS, chiar vrei sa intelegi??? Eu am renuntat demult Tongue Tied [:S] pe bune.

Verisoara mea a plecat in state cu K3, si a primit Green Cardul dupa 2 ani...crezi ca mai are vreun rost sa incerc sa inteleg???

•  03-30-2005, 04:48 PM 6142 in reply to 6122

Era vorba de cu totul altceva...citeste-i mesajul..!Big Smile [:D]

Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(VOLTAIRE)
  •  04-02-2005, 11:59 AM 6238 in reply to 6142

De la IRS, unde a sunat sa-i trimita taxele pe ultimii 3 ani, i-au zis ca dureaza intre 7 si 10 zile. Adica inca 2 saptamani. Si ne intrebam unde se duc lunile pana ne vine si noua randul.
    Pentru situatia actuala, sunt suficiente pay stubs, sau trebuie si scrisoare de la angajator?
    Oricat de mult ti-ai dori sa mearga totul mai repede, ti se impune un ritm.... Tongue Tied [:S] domol...

Acum ar trebui sa completez eu DS 230, macar aici sa sar un mic pas si sa castig putin timp, dar am si aici cateva intrebari..., nelamuriri.... ...
    Osiria, se poate!? Confused [*-)]

•  04-02-2005, 12:46 PM 6245 in reply to 6238

Sigur ca se poate Fuzzy, daca pot raspunde la vreo intrebare cu cea mai mare placere, dar trimite acel DS230 CAT MAI RAPID, impreuna cu, copia dupa pasaport. Este posibil ca sotul tau sa primeasca pachetul din zi in zi si sa nu mai pierzi timp si acolo. Si taxele ar fi trebuit sa le pregateasca din timp ca stiai ca vor trebui de multa vreme, dar asta e acum, macar la ds sa salvezi cateva zile.
  •  04-02-2005, 01:11 PM 6251 in reply to 6245

Pe langa ds230 si copie dupa pasaport este nevoie si de o poza 5x5. Cel putin asa scria in instructiunile noastre, pentru viza k1.

•  04-02-2005, 01:30 PM 6253 in reply to 6245

Cine a plecat cu K3 de curand?

Exact la asta ma gandeam acum, ca ar fi trebuit sa o facem inainte, dar .....nu mai conteaza.
    Aviz, Afro!!!!!

Promit ca pana luni completez DS 230, cu ajutorul vostru, bineinteles.

Dar, pentru cine a plecat cu K3, trebuie sau nu trebuie poza!?
    Daca trebuie si nu trimit, n-am castigat mare lucru cu completatul lui DS 230?

•  04-02-2005, 02:30 PM 6254 in reply to 6253

Re: Cine a plecat cu K3 de curand?

Eu zic sa trimiti. E mai sigur si nu pierzi nimic.

•  04-02-2005, 03:12 PM 6255 in reply to 6253

Re: Cine a plecat cu K3 de curand?

Fuzzy, inca odata Smile [:)], tu nu pleci cu K3, ci cu green card, imensa diferenta si multiple avantaje, singurul inconvenient este ca ai asteptat mai mult.

Nu este nevoie pt green card de poza. Doar DS230 Part 1 si copia dupa pasaport.

•  04-02-2005, 10:05 PM 6259 in reply to 5167

Re: Pasi obtinere Green Card prin NVC/Ambasada

osiria wrote:

Garcea, fetitza are peste 21 de ani?

Nu Osiria.Fetitza mea o sa aiba in May 18 ani.Deci nu-mi fac probleme,mai ales ca vreau sa termine liceul in tzara.Shi chiar citeam postarile anterioare,incredibil dar adevarat shi eu am primit in acelashi timp sa platesc shi taxa de viza(335) shi pt AOS(65).

O sa vad ce mai urmeaza.

•  04-02-2005, 10:27 PM 6260 in reply to 6108

CRISSSSSS wrote:

Am citit si eu topicul asta ..din curiozitate sa vad la K3 cum e..bla bla..si m-a socat o fraza a lui pickle....cum adica cei care sint casatoriti cu cetateni americani(nascuti aici) nu au nici o problema sa primeasca viza si green cardul!

Ceilalti au vreo problema ..pickle? Mai fiti si voi atenti la exprimari!!!

Numai bine,

Cris

no problem Crissssss,probabil ca la acea data ,pickle era, inca, in RO.O sa intzeleaga shi ei cu timpul ce inseamna neglect,discrimination,harassment,abuse.Sa-i uram bun venit "peste balta" shi sa-shi implineasca visul american.

Shi o intrebare pt pickle,ce-i casatoritzi cu clone ce probleme au sa primeasca viza?Wink [;)]

•  04-02-2005, 10:40 PM 6261 in reply to 5992

O rugaminte pt administratorul acestui forum.Poate la acest topic reushitzi sa mai scoatetzi dintre postarile nesemnificative pt ca deja incepe sa semene cu un roman de aventuri.Sau poate ar trebui ashezate din nou in K1,K3,GC sau ce mai e, deorarece e mult de urmarit.Daca reusheshti sa il citeshti tot,uitzi shi ce cautai.Multzumesc,numai bine.

•  04-03-2005, 01:17 AM 6262 in reply to 5982

Fuzzy wrote:
    Daca e asa cum zici tu (si n-am nici o indoiala ca e! Wink [;)]), nu pot sa fac download la formular de pe net (DS 230 Part I) sa il completez si sa il trimit acum? Trebuie sa il completez neaparat pe cel pe care il trimit ei!?
    Daca astept pe cel de la ei (1 saptamana America-Romania, 2 saptamani Romania-America) si iacata s-a mai dus o luna.... asa, in mare.

Din pacate cam asha e.Cand agentul tau a primit Immigrant Visa Application Fee Bill (ala de $335) langa Case Number e un mesaj scris cu litere mici shi putzin ingroshate.Nu-im amintesc word by word dar e ceva in genul"when we receive your Immigrant Visa fees,we will send you form DS-230 part 1 and some instructions.Return only the original application that we send to you.Do Not Use downloaded computers forms.

deci ,doar o parere,obishnuitzi-va sa cititzi cu atentzie fiecare randuletz,mic mare,inteligibil sau nu,pt ca odata semnat ,inseamna ca suntetzi de acord cu absolut tot ce e pe acea pagina semnata.

Chestia asta,aici,face parte din cotidian.Shi e pacat sa nu shtitzi.

•  04-03-2005, 01:51 AM 6263 in reply to 6262

garcea wrote:

deci ,doar o parere,obishnuitzi-va sa cititzi cu atentzie fiecare randuletz,mic mare,inteligibil sau nu,pt ca odata semnat ,inseamna ca suntetzi de acord cu absolut tot ce e pe acea pagina semnata.

Garcea,
    Ideea era ca nu am primit inca formularul.... Daca l-as fi primit (sotul meu l-ar fi primit), am fi vazut ce scrie cu litere mai mici sau mai mari!
    Topicul va fi curatat pentru a servi scopului pentru care a fost creat, dar deocamdata am nevoie sa pun intrebari, sa ma exprim... si nu vreau sa incep topic-uri separate.
    Numai bine!

PS: Cred ca au mentiunea asta ca sa justifice trimiterea formularelor in plic care i-a timp, de aici se justifica o parte din timpul de asteptare, iar formularele ti le trimit in plic (printre altele!!!) ca sa nu zici tu ca ei nu fac nimic de banii aia. Parerea mea!

•  04-03-2005, 01:52 AM 6264 in reply to 6027

afro wrote:

buna !

NU SE POATE ASA CEVA !    nu cred k am primit recepit number...doar sotia mea nu-i chioara sa incurce recepit number cu approval , chiar daca era ea destul de emotionata de primirea vestii ! plus ca a sunat-o si avocata si i-a dat si ea confirmarea ! NU STIU CE SA FAC !

Afro,in primul rand fii mai relaxat.Doar vii in State.O sa ai stress aici.Hai sa o luam cu inceputul.Vad ca mai mult comunici cu noi decat cu sotzia ta.Eu cred ca in era IT-ului ai deja scanat de sotzie shi trimis sa vada ochii tai ce shi cum.Daca nu ai actele sa faci diferentza daca e aprobata sau nu ,cu toate ca eshti in tzara,

cere receipt number sa il ai in fatza ta

suna la 001.603.334.0700

press 1 pt engleza,apoi

press 1 pt immigration visa,apoi

fii atent la ce spune robotul ca te va intreba de cele 3 litere de la receipt number(press 1 daca e EAC,press 2,daca e LIN, press 3 daca e SRS ,press 4 daca e WAC shi press 5 pt alte litere care nu au fost mentzionate.apoi

dupa ce ai ales optziunea pt literele tale te va intreba daca alea sunt literele.press 1 pt da sau 2 daca ai greshit shi press again literele alea.

apoi va trebui sa pui restul de 10 numere sau chiar shi star, e sub cifra 7,mai confirmi ca sunt corecte dupa ce le repeta robotul,adica press 1 shi apoi ei o sa-tzi dea case number shi unde au ajuns cu procesarea.Fii pregatit sa le notezi shi chiar daca nu ai notat bine, din prima, press 8 shi tzi le repeta pana la epuizare.Nu shtiu ce ai intzeles din mesajul meu dar daca simtzi ca e greu uite scrie receipt number pe garceap@yahoo.com shi sun eu shi lasa-mi shi un numar de telef din ro ca te sun shi itzi spun ce shi cum.Or, daca ai suspiciuni ,scrie la NVCINQUIRY@state.gov. Receipt number itzi trebuie oricum.

An automated recorded message system can answer many of these inquiries 24 hours a day, seven days a week (603 334-0700). Operators are available to respond to more difficult inquiries from 7:30 AM to 8:45 PM (EST)  Monday through Friday. Status of case information and access to an operator can only be provided by entering your NVC case number or CIS receipt number on a touch-tone telephone. Case inquiries can also be made via email at NVCINQUIRY@state.gov. NVC only has information on petitions it has received. If our automated service does not recognize the CIS file or receipt numbers you entered, most likely we have not yet received your petition. 

Te vad prea disperat shi miroase a stroke.Macar atat sa fac pt o sarma de a mea.

•  04-03-2005, 03:25 AM 6265 in reply to 6262

garcea wrote:

Din pacate cam asha e.Cand agentul tau a primit Immigrant Visa Application Fee Bill (ala de $335) langa Case Number e un mesaj scris cu litere mici shi putzin ingroshate.Nu-im amintesc word by word dar e ceva in genul"when we receive your Immigrant Visa fees,we will send you form DS-230 part 1 and some instructions.Return only the original application that we send to you.Do Not Use downloaded computers forms.

Garcea, iti dai seama ca nu as fi recomandat asa ceva daca nu stiam ca se poate. Formularul online este in format PDF, daca ai un printer bun (si cam toate sunt asa in ultimii ani) cand il printezi este exact ca originalul.

Si inca ceva, NVC iti trimite un formular, ce faci daca dintr-o eroare gresesti ceva? Suni la ei sa iti trimita al formular? O fi o birocratie anormala pentru America dar nu este chiar in halul acesta.

Deci Fuzzy, poti sa printezi formularul online sa il completezi si sa il trimiti. Aceasta informatie vine de la un avocat de emigrari care se ocupa de aceste cazuri in mod curent.

•  04-03-2005, 03:51 AM 6266 in reply to 6265

Wilted Flower [W]Wilted Flower [W]Wilted Flower [W]Osiria itzi multzumesc din suflet.Ma bucur.Bine ca se poate

Nici nu shtii cat bine mi-ai facut.Deja cand o sa-mi trimita ei formularul 230 parteaI eu o sa-l am deja completat shi semnat de fata mea in original.Mai trebuie sa pun data.Nici nu shtii ce bucurie mi-ai facut.Deja discutam despre asta shi nu shtiam cum sa mai scoatem din timpii de ashteptare.Mergeam deja pe mana DHL-ului.

O zi buna ca inima ta.

•  04-03-2005, 03:56 AM 6267 in reply to 6266

Am si eu o curiozitate, de ce eu completez numai  DS230 Part I?
    Part II cine o completeaza si semneaza?

•  04-03-2005, 10:54 AM 6272 in reply to 6267

Fuzzy wrote:
    Am si eu o curiozitate, de ce eu completez numai  DS230 Part I?
    Part II cine o completeaza si semneaza?

Tot tu, doar ca o faci in fata ofiterului consular la interviu.

•  04-03-2005, 12:55 PM 6277 in reply to 6272

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

Smile [:)] re: Demers Green Card ambasada Bucuresti

Garcea...you are a funny man ! Smile [:)]...am aprobarea la I 130 si acum astept sa fac rost de case number de la avocata...si dupa aia o sa verific ! din cate am inteles eu de la sotia mea, acum se proceseaza si I 129 , se poate asa ceva ? nu stiu ce naiba face avocata aia in America ca eu nu stiu nimic si sincer nici sotia mea nu-mi zice prea multe , imi fac o gramada de draci aici iar ei acolo sunt relaxati ! poate k ai dreptate garcea, ar trebuii sa fiu mai relaxat, dar zi-mi si mie cum ! cum fac rost de case number iti scriu mail...iti multumesc k vrei sa faci un gest frumos pt o sarma de aici de acasa ! Wink [;)]

mai vb !

o seara placuta la toata lumea !

•  04-03-2005, 01:40 PM 6278 in reply to 6277

afro wrote:

nu stiu ce naiba face avocata aia in America ca eu nu stiu nimic si sincer nici sotia mea nu-mi zice prea multe 

Cum s-a mai postat shi la alte topicuri,faptul ca ai un avocat sau nu,nu schimba cu nimic timpii de procesare.Avantajul e ca,daca ai avocat,s-ar putea sa completeze corect actele shi sa nu fie necesar sa mai trimitzi alte acte aditzionale,asta daca intr-adevar e unul bun.Sunt shi ei oameni....Huh? [:^)]

Vrei sa te relaxezi?Uite ce simplu....itzi spun o poveste...a fost odata ca niciodata un baiat cam ca tine.Shi visa la State...shi a trecut cam prin ce treci tu...numai ca inainte de asta a mai ashteptat cam 1 an shi jumate la departamentul de justitzie din Austria,apoi nesfarshitul timp de procesare.Shi ,nu o sa crezi,cu toate ca in primele doua saptamani de State i-a venit green card-ul,au trecut aproape 12 ani de la prima aplicatzie pana a luat cetatzenia.Deci considera-te un norocos.Drinks [D]

•  04-13-2005, 07:37 AM 6777 in reply to 6278

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

salutare la toata lumea !!!

am primit receip numbers si am verificat dosarul meu on-line ! asa cum am spus...I 130 a fost aprobat pe 28 ianuarie iar la I 129 F inca se lucreaza...de asta a si fost trimis in California, pt urgentare, deci mai am de asteptat...acum stiu de ce nu am primit nici un plic acasa ! Osiria este posibil sa plec cu I 130 sau tre sa astept pana se aproba I 129 F ???

garcea...m-am descurcat omule, dar oricum multumesc pt bunavointa ta de a ma ajuta !

numai bine si multa sanatate la toata lumea !

•  04-13-2005, 10:01 AM 6784 in reply to 6777

afro wrote:

salutare la toata lumea !!!

am primit receip numbers si am verificat dosarul meu on-line ! asa cum am spus...I 130 a fost aprobat pe 28 ianuarie iar la I 129 F inca se lucreaza...de asta a si fost trimis in California, pt urgentare, deci mai am de asteptat...acum stiu de ce nu am primit nici un plic acasa ! Osiria este posibil sa plec cu I 130 sau tre sa astept pana se aproba I 129 F ???

garcea...m-am descurcat omule, dar oricum multumesc pt bunavointa ta de a ma ajuta !

numai bine si multa sanatate la toata lumea !

Afro, mai citeste o data tot topicul acesta ca se pare ca nu l-ai urmarit.

Raspunsul este DA, cred ca vei pleca cu I130. Practic I130 este green cardul. Doar ca acum I130 ajunge la NVC si incepe toata corespondenta cu NVC si in final va ajunge dosarul la ambasada unde vei primii actele de green card. Inca o data, citeste tot topicul de la inceput si vei vedea pasii urmatori.

•  04-18-2005, 03:02 PM 7054 in reply to 6784

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

Osiria, te deranjez din nou ! atunci cum se face k dupa 2 luni si ceva de la aprobare, eu nu am primit nimic acasa, asa cum a primit fuzzy ! se poate k am avocat si se ocupa ea de tot ??? acum banuiesc k tre sa astept aprobarea I 129 F, nu? si dupa aia cum o sa plec ??? sper k nu te deranjez cu toate intrebarile mele !

multumesc anticipat !
  •  04-18-2005, 03:25 PM 7055 in reply to 7054

Nu ma deranjezi, nu iti face griji.

Avand avocat tu nu vei mai primii nimic acasa pana cand va venii invitatia sa mergi la interviu de la ambasada.

Avocatul tau o sa primeasca un prim dosar in care va trebui sa plateasca taxele pt I864 si taxa de procesare a green cardului DS230, dupa ce le trimite inapoi o sa primeasca cele doua formulare, le completeaza si le trimite inapoi si ulterior NVC va trimite dosarul la ambasada si ambasada te va notifica.

Tine minte, I130 e un dosar, cel pt green card, si I129 e altul, cel de K3. Eu cred ca tu vei primi mai repede green cardul decat K3, deci nu te mai gandi la I129 (in mod asemanator cu Fuzzy, si ea primeste green cardul si nu mai vine K3, I129). Avantajul e mare, pt ca altfel daca pleci cu K3, va trebui sa faci din nou dosarul pt green card in State, si cine stie cat mai dureaza si ala, pe cand asa pleci direct cu green card si nu mai ai alte dureri de cap.

•  04-19-2005, 01:28 AM 7065 in reply to 7055

A sunat sotul meu la Dept of State si i-a intrebat cat dureaza, dupa ce trimitem toate formularele inapoi, procesarea acestora. Si au zis intre 6-8 saptamani. Asta inseamna ca dupa 8 saptamani ajunge dosarul meu la Bucuresti? Odata ajuns dosarul al Bucuresti, acolo mai proceseaza ceva, mai dureaza? sau numai cat il iau in evidenta si mi-l trimit acasa?

Deci, vin cu green card.... odata ajunsa, mai trebuie sa fac ceva pana la scoaterea conditiei?Cat de repede voi putea calatori?

•  04-19-2005, 01:52 AM 7069 in reply to 7065

Termenul standard spus de ei este 6-8 saptamani, in realitate dureaza 2-3, dupa care intre 3-7 zile sa trimita actele spre Bucuresti, care pleaca prin DHL deci in cateva zile sunt la ambasada. Ambasada cum le primeste iti trimite plicul acasa (cu instructiuni cu ce sa mai duci la interviu, formularul de vizita medicala, etc.)

Dupa ce intri cu green card nu trebuie sa mai faci absolut nimic, exceptand sa aplici pt SSN ca sa poti incepe sa lucrezi (nu te angajeaza nimeni fara SSN chiar daca ai GC), sa iti scoti permis de State, si sa te bucuri Smile [:)]

Poti calatorii imediat, stampila in pasaport are valabilitate un an si este acelasi lucru cu green cardul (este GCul).

•  04-23-2005, 07:42 AM 7299 in reply to 7069

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

salutare salutare !

bine mai Osiria, si acum cat tre sa mai astept ??? nu inteleg de ce mai am nevoide de aprobarea I 129 F cand o sa plec cu I 130 ! ai idee cam cat o sa mai dureze Osiria ! si nu inteleg de ce au mai inventat K 3 daca I 130 se aproba mult mai repede ! de 2 luni si ceva de la aprobarea nu s-a facut nimic pt ca avocata noastra zice ca tre sa asteptam si aprobarea I 129 f ! OSIRIA, te rog frumos zi-mi ce sa fac !

multmumesc frumos pt raspunsurile anterioare !

•  04-23-2005, 10:09 AM 7304 in reply to 7299

afro wrote:

salutare salutare !

bine mai Osiria, si acum cat tre sa mai astept ??? nu inteleg de ce mai am nevoide de aprobarea I 129 F cand o sa plec cu I 130 ! ai idee cam cat o sa mai dureze Osiria ! si nu inteleg de ce au mai inventat K 3 daca I 130 se aproba mult mai repede ! de 2 luni si ceva de la aprobarea nu s-a facut nimic pt ca avocata noastra zice ca tre sa asteptam si aprobarea I 129 f ! OSIRIA, te rog frumos zi-mi ce sa fac !

multmumesc frumos pt raspunsurile anterioare !

Afro, incearca sa separi cele doua dosare, cele doua cazuri sunt doua lucruri TOTAL diferite.

Primul raspuns este ca NU TREBUIE sa astepti si aprobarea lui I129f daca iti este gata green cardul mai repede. Avocata voastra nu stie ce vorbeste daca v-a zis asa ceva (nu ar fi nici prima nici ultima).

Al doilea raspuns: pe vremea cand s-au creeat vizele K (si K1 si K3) a fost datorita faptului ca dura si pana la 2 ani ca sotul/sotia unui cetatean american sa poata ajunge in State, deci o despartire mult prea mare. Acum, s-au mai organizat un pic si dorinta lor este sa se poata procesa green cardul (adica I130) mai rapid decat K3, pentru a scutii viitorul rezident si de o alta procesare de dosar odata ajuns in State.

Cat dureaza? Te poti uita la datele lui Fuzzi si vezi cam cat a durat fiecare pas in parte, ea fiind aproape la final acum. Ca o idee generala (dar nu e batut in cuie), din momentul in care ti-a fost aprobat I130, te poti astepta ca in circa 6 luni sa fi in State. Aceste 6 luni depind foarte mult si de cat de rapid te misti tu sau avocata in trimiterea actelor solicitate de ei.

•  04-23-2005, 10:45 AM 7305 in reply to 7304

osiria wrote:

Cat dureaza? Te poti uita la datele lui Fuzzi si vezi cam cat a durat fiecare pas in parte, ea fiind aproape la final acum.

Asa mi-ar place si mie sa cred, dar simt ca fac 1 pas inainte si 2 inapoi

osiria wrote:

Aceste 6 luni depind foarte mult si de cat de rapid te misti tu sau avocata in trimiterea actelor solicitate de ei.

Cum nu se poate mai adevarat!!!

•  04-23-2005, 02:15 PM 7319 in reply to 7305

De ce spui ca faci unul inainte si 2 inapoi?
    A trimis sotul tau I864? DS230 Part 1?

O veste buna care am aflat-o este ca NVC ar fi "outsourced" si sunt platiti in functie de nr de dosare rezolvate, ceea ce inseamna ca interesul lor este sa le proceseze cat mai rapid. Ca idee din ce am vazut dupa ce sunt trimise toate actele (I864, DS230 Part1), ei le proceseaza in cel mult 2 saptamani si il trimit spre ambasada (asta chiar daca in mesajul telefonic spun ca poate dura pana la 8 saptamani).

•  04-27-2005, 04:08 PM 7532 in reply to 7319

27.04.2005

AOS mailed!

Asteptam DS-230 care nu mai vine....

•  04-27-2005, 04:41 PM 7536 in reply to 7532

Vine, vine Smile [:)], dar sa stii ca ma uitam ca v-au trimis AOS pe 26.03 si voi l-ati trimis inapoi pe 27.04, hmmmm Smile [:)]

Ai trimis sotului tau DS230 Part1 si copia dupa pasaport?

•  04-27-2005, 05:29 PM 7537 in reply to 6021

Hi!

Intradevar aveti dreptate ca americanii  (si nu numai eg. englezii)"pun pret mare pe familie"! eu cred ca fac tot ceea ce este posibil sa faca oamenii sa renunte...si cind cineva renunta probabil ei rasufle usurati"inca un emigrant in minus"...parca-i si vad topaind de bucurie....

in unele cazuri chiar reusesc....cred ca in curind o sa incep sa ma informez de actele de divort in loc de emigrare...

din pacate

•  04-27-2005, 05:45 PM 7540 in reply to 7537

Lala, nu stiu daca tu ai citit postarile lui Prism, dar prin ceea ce spui tu aici ii dai apa la moara lui. Tu crezi ca intr-o casnicie totul e numai roz? Ce spui de cei care pleaca pe mari? Sau la razboi? Sincer, citind ce scrii tu incep si eu sa ii dau dreptate lui Prism pana la un punct.
  •  04-27-2005, 06:00 PM 7542 in reply to 7537

lala wrote:
    in unele cazuri chiar reusesc....cred ca in curind o sa incep sa ma informez de actele de divort in loc de emigrare...

din pacate

Lala, am si eu o mica intrebare: Care a fost motivul pentru care te-ai casatorit? Crezi cumva ca esti singura care a asteptat atat??? Sa renuntzi este USOR, sa mergi mai departe cand totul este negru, cand drumul e plin de gropi in care risti la fiecare pas sa cazi , ei bine aceasta este adevarata lupta, adevarata dragoste. Cu cat obtzii in viatza ceva mai usor cu atat mai repede itzi va disparea interesul. Deci????? Ce acte pregatesti? Hmm [^o)]

"What nerv's me also destroy me!"
Page 2 of 7 (324 items)   < Previous 1 2 3 4 5 Next > ... Last »
View as RSS news feed in XML