Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Transfer bancar / ATM /Romania -USA

Last post 06-22-2010, 09:05 AM by alexf. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-21-2010, 10:57 AM 82160

Transfer bancar / ATM /Romania -USA

Buna,
    Scriu in numele unui viitor student in state care are dori sa afle care ar fi cel mai avantajos card in care parintii sa depoziteze bani din Romania si studentul sa-i ridice in state. Ar fi mult mai usor pentru ei sa ajute cu sume mici mai frecvent decat trimita sume mari o data.
    Poate stie cineva ceva de un debit card pe care poti sa-l deschizi in Romania si sa-l folosesti in state care sa fie mai ieftin decat Western Union pentru sume mai mici.
    Multumesc anticipat pt respunsuri.
  •  06-22-2010, 09:05 AM 82162 in reply to 82160

Re: Transfer bancar / ATM /Romania -USA

Buna,

Sotia mea are un card de la un cont de BRD dar stiu ca e posibil si de la alte banci (Raiffeisen):
    - la deschiderea contului a spus ca vrea sa-l foloseasca in strainatate (sa fie cu semnul de Visa sau Mastercard) 
    - oricine din Romania care stie numarul contului poate sa-i depuna bani in cont la orice sediu BRD
    - aici in SUA cand foloseste cardul la cumparaturi NU plateste comision si cursul de schimb stabilit de banca e apropiat de cursul de schimb BNR.
    Studentul poate plati cu acel card aproape pentru orice, nu are nevoie sa scoata bani, e mai comod si sigur cu cardul decat sa care banii dupa el, plateste direct cu cardul pentru mancare, haine, benzina, carti, electronice, cinema, telefon, bilet de avion etc.  
    Cu o optiune platita (asa-i la bancile din Romania !) poate sa-si acceseze contul BRD online ca sa vada in orice moment cati bani mai are in cont si tranzactiile efectuate.
    Deasemenea poate sa scoata si dolari de la un automat cu cardul daca are nevoie de cash, insa deoarece BRD nu are ATM in SUA se aplica comisioane pe tranzactie care depind si de banca care detine ATM-ul aici.

Telefon cu numar de Romania www.telefonprininternet.com
View as RSS news feed in XML